Volksfilosoof over kunstmatige intelligentie (AI)
Is het logisch om professor filosofie Bas Haring een theatercollege over kunstmatige intelligentie te laten verzorgen? Reken maar! Bas Haring was de allereerste in Nederland die kunstmatige intelligentie studeerde. In 1988 om precies te zijn. Omdat het vakgebied toendertijd onder de vakgroep filosofie viel, is men hem ‘filosoof’ gaan noemen. Zelf noemt hij zich liever ‘professor in de snap-kunde’ en hij vindt ‘volksfilosoof’ een mooie geuzennaam. Later promoveerde hij zelfs in de kunstmatige intelligentie.
In dit college in de Meervaart in Amsterdam legt hij in heldere taal uit wat kunstmatige intelligentie precies is. Hij laat u meedenken over de mogelijkheden en bedreigingen van kunstmatige intelligentie. Wat staat ons allemaal te wachten? Bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? Zijn computers straks slimmer dan mensen? Kunnen computers creatief zijn? Waarin zijn computers (veel) beter dan mensen. Kan kunstmatige intelligentie de mensheid bedreigen? Bas Haring geeft op al deze – en uw! – vragen een helder antwoord.
Bas Haring is een uitlegger, hij houdt ervan om ingewikkelde dingen simpel en rustig uit te leggen. Hij won de Duidelijke Taalprijs als Nederland’s meest duidelijke denker. De jury zei het zo:
Als Bas Haring iets heeft uitgelegd, dan begrijp je het.
Klik hier voor alle informatie en kaartverkoop voor het theatercollege van Bas Haring in Amsterdam