Theatercolleges seizoen 2024-2025

Theatercollege Adriaan van Dis

Het theatercolleges seizoen 2024-2025 is (bijna) helemaal bekend!

Ook dit theaterseizoen gaan we weer het land in met een een serie van leerzame, interessante en vermakelijke colleges. We stellen de sprekers graag aan je voor:

Adriaan van Dis

Terug van weggeweest is Adriaan van Dis, die een aantal theatercolleges zal geven in Delft, Amstelveen, Kerkrade en wellicht Amsterdam. Van Dis was ingepland om dit seizoen weer het tv-programma Zomergasten te presenteren, maar moest hier vanwege gezondheidsomstandigheden vanaf zien. Om diezelfde reden hebben we nieuwe data gevonden voor zijn geplande colleges, maar op het moment van schrijven is er nog geen datum gevonden in het Internationaal Theater Amsterdam. Alle andere theatercolleges van Adriaan van Dis zijn opnieuw gepland!

Bas Haring

En ook Bas Haring is terug met een nieuw theatercollege over kunstmatige intelligentie, beter bekend als AI. Hij was de allereerste in Nederland die kunstmatige intelligentie studeerde. In 1988 om precies te zijn. En doordat hij als geen ander in staat is om deze kunstmatige toekomst helder uit te leggen is dit college voor iedereen geschikt! De theatercolleges van Bas Haring zullen plaatsvinden in Zwolle, Amsterdam, Delft, Heerlen en Utrecht.

Marcel Levi

Nieuw bij theatercolleges is deze Marcel Levi, hoogleraar geneeskunde en internist en zeker geen doorsneedokter, hij heeft een imposante loopbaan in de medische wetenschap en zijn mening wordt hoog aangeslagen. In zijn theatercolleges deelt hij zijn visie op de gezondheidszorg in Nederland. Hoe houden we de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar in de toekomst? Welke lessen kunnen we trekken uit 18 maanden coronapandemie? De theatercolleges van Marcel Levi zullen worden gehouden in Delft, Zwolle, Amsterdam, Hoorn en Amstelveen.

Geert Mak

Een vaste spreker bij theatercolleges is natuurlijk Geert Mak en dat is niet zo vreemd, want zijn verhaal is dermate actueel dat het constant aan verandering onderhevig is. De colleges van Geert Mak zijn nooit saai en hoewel hij historicus is, wordt de tegenwoordige tijd voortdurend herzien. Zijn college gaat over de situatie in Europa, maar ook bijvoorbeeld over de situatie in het Midden Oosten. De theatercolleges van Geert Mak komen dit seizoen naar Breda, Delft, Amsterdam en Zaandam.

Dick Swaab

De beroemdste neurobioloog van Amsterdam is misschien wel Dick Swaab. Hij vierde vorig seizoen nog samen met Erik Scherder een jubileum, want zijn boek ‘Wij zijn ons Brein’ was maar liefst een half miljoen keer verkocht. En dit seizoen komt hij terug met een nieuw college hoe we de ziekte van Alzheimer kunnen uitstellen. Het stimuleren van de hersenen helpt de kans op Alzheimer te verkleinen en Dick Swaab gaat ons er alles over vertellen. De theatercolleges van Dick Swaab worden gehouden in Alkmaar en Zwolle.

Kaartverkoop Theatercolleges

De kaartverkoop van onze theatercolleges loopt altijd via de website van het theater. Als je een keuze hebt gemaakt welk theatercollege je wilt bezoeken dan vindt je de evenementpagina een link naar het theater, waar je eenvoudig online de tickets kunt bestellen!

Fijne zomer en tot in het najaar in het theater

Agenda theatercolleges: