Laden Evenementen

Dick Swaab in Alkmaar

16 October om 20:15
Theatercollege Dick Swaab

In dit theatercollege in TAQA Theater De Vest in Alkmaar toont Dick Swaab hoe we de ziekte van Alzheimer kunnen uitstellen. Het stimuleren van de hersenen helpt de kans op Alzheimer te verkleinen. Hoe kunt u het ziekteproces beïnvloeden? Waarom vroeg beginnen met stimuleren? Wat maakt het brein kwetsbaar of veerkrachtig voor Alzheimer? Wat is de rol van muziek en van licht? Is Alzheimer genetisch bepaald? Hoe zorgt u voor voldoende uitdaging voor uw brein? Wat kunt u concreet doen om Alzheimer uit te stellen? Is er een link met de ziekte van Parkinson? U krijgt antwoord op onder andere deze vragen. In dit theatercollege maakt Dick Swaab een röntgenfoto van de geest.

In het vorige theatercollege van Dick Swaab, over het creatieve brein, viel op hoeveel vragen er gesteld werden aan Dick over Alzheimer. Iedereen heeft wel een Alzheimerpatiënt in zijn/haar directe omgeving en dat roept veel vragen op. Vandaar dit theatercollege.

Dick Swaab verzorgt dit college op zijn geheel eigen stijl: stellig, betrokken, uitgesproken en spraakmakend. Hij zegt waar het op staat.

‘Alzheimer krijgen we allemaal; als we maar oud genoeg worden. Maar de geestelijke aftakeling kun je wel uitstellen en vertragen.’

Klik hier voor alle informatie en kaartverkoop voor het theatercollege van Dick Swaab in Alkmaar